Keresés ebben a blogban

2011. december 20., kedd

Tárkonyos vargányás vaddisznószűz gesztenyekrokettel és mézes sárgarépa csíkokkal

Ezt az ételt a Balatonon kreáltuk a férjemmel. Ő szintén szeret a konyhában "kotnyeleskedni" és ennek én néha kimondottan örülök. :-) A husi elkészítését magára vállalta, az én feladatom lett a köret. Igazán jól sikerült!



Hozzávalók:

2 db vaddisznószűz (vagy sertésszűz)
1 fej hagyma
5 dkg füstölt szalonna
2 gerezd fokhagyma
tárkony, babérlevél
1/2 dl paradicsompüré
1/2 húsos paprika
5 dkg szárított vargánya gomba vagy más erdei gomba
1 dl száraz vörösbor
só, bors, pirospaprika
1 ek. disznózsír
1 dl zabtejszin
2 tojássárga

A szalonnát apró kockákra vágjuk és megfuttatjuk a disznózsíron, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pároljuk. Közben a zsiradékba beledobjuk a babérlevelet a zúzott fokhagymát és ízlés szerint tárkonyt. Erre azért van szükség mert a fűszerek a zsiradékban megfuttatva jobban kiadják az ízeiket. Megszórjuk egy kk. pirospaprikával és rádobjuk a szeletekre vágott szűzpecsenyét. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét a fél paprikát, felöntjük vörösborral és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor félig kész, beletesszük a szárított gombát is és együtt puhára pároljuk.
Amikor a hús megpuhult, 1 dl zabtejszínből és 2 tojássárgából készült keverékkel behabarjuk.
Jó étvágyat!

Ez az étel annyira ízlett, hogy azóta már nagyon sokszor elkészítettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése