Imádom a rántott dolgokat!
A rántott csirkét, a rántott karajt, a rántott pulykamellet, a bécsi szeletet és a rántott zöldségeket. Nagy veszteség lenne számomra, ha nem ehetném ezeket a bundás csodákat. Többféle változattal próbálkoztam, de az itt leírt viszi a prímet. Olyan jól sikerült, hogy nekem jobban ízlik mint az eredeti.
Íme:
A husit a hagyományos módon besózzuk és a következőképpen panírozzuk:
Liszt helyett gesztenyelisztet használunk, aztán jön a felvert tojás, azután zsemlemorzsa helyett mandulalisztbe, vagy mandula őrleménybe forgatjuk. A végén forró zsiradékban kisütjük.
Aki szereti a mandulalisztet keverheti szezámmaggal, vagy szezámpehellyel, fele-fele arányban, úgy is nagyon finom.
A képen csicsóka rösztivel tálaltam, de bármilyen paleo köret illik hozzá.
Jó étvágyat.
Kedves Lívia!
VálaszTörlésBő zsiradékban sütöd ki a szeleteket mint a hagyományos rántott szeletnél?
Igen Zsófi, ugyanúgy sütöm ki mint a hagyományos rántott húst.
VálaszTörlés